Magistratii si functionarii publici raman in continuare incompatibili cu alte functii

Joi, 01 Iulie 2010, ora 10:05
2284 citiri
Magistratii si functionarii publici raman in continuare incompatibili cu alte functii

Expertii Bancii Mondiale au transmis Ministerului Muncii ca noua grila de salarizare a magistratilor si a functionarilor publici va lua in calcul interdictia celor doua categorii profesionale de a desfasura alte activitati "legate direct sau indirect de sarcinile din fisa postului", informeaza NewsIn.

"Prin statute speciale, anumitor categorii de personal le este interzis sa desfasoare alte activitati in afara functiei. De exemplu, magistratii nu pot desfasura alte activitati generatoare de venit, nu pot detine actiuni, iar functionarii publici nu pot desfasura alte activitati lucrative generatoare de venit care sunt legate direct sau indirect de sarcinile din fisa postului. Aceste interdictii sunt exprimate ca incompatibilitati", se arata in documentul transmis Ministerului Muncii de Banca Mondiala privind noua grila de salarizare a personalului din sistemul bugetar, obtinut de NewsIn.

Principalele noua categorii de functii reprezentative pentru fiecare grad luate in calcul de expertii Bancii Mondiale si cei ai Ministerului Muncii in stabilirea noii grile de salarizare a personalului din sistemul bugetar au fost cele de: grad 1 - ingrijitor; grad 2 - sofer, secretar dactilograf, infirmiera, casier grad I; grad 3 - tehnician grad II, sora medicala principala; grad 4 - grefier grad II, subinginer grad I; grad 5 - economist grad I, consilier juridic IA; grad 6 - auditor principal, consilier pentru afaceri europene, cercetator stiintific principal grad I; grad 7 - judecator cu 2-3 ani vechime, consilier superior treapta I, secretar economic treapta I; grad 8 - prim procuror, manager public, director general; grad 9 - secretar general si prefect.

Expertii Bancii Mondiale au analizat stabilirea salariilor din sistemul bugetar in functie de un salariu minim de 600 de lei si o crestere a "valorii progresive" a salariilor de 3,19%.

#salarii activitati functiii magistrati functionari , #Stiri Locuri de munca