Majoritatea romanilor din Italia ar vrea sa se intoarca in tara, dar se tem de somaj

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 19:40
1484 citiri
Majoritatea romanilor din Italia ar vrea sa se intoarca in tara, dar se tem de somaj

Jumatate dintre imigrantii romani din Italia ar dori sa revina in Romania, dar 85 la suta se tem ca este foarte greu sa isi gaseasca de lucru in tara, arata un studiu efectuat la comanda Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), informeaza Mediafax.

Conform studiului, 49 la suta dintre romanii care traiesc si muncesc in Italia ar vrea sa revina in Romania, ponderea fiind de 71 la suta in cazul celor care au rude apropiate in tara.

Insa, 85 la suta dintre imigrantii romani din Italia sunt convinsi ca este foarte greu sa isi gaseasca de lucru in Romania.

Studiul a fost realizat de Asociatia Crestina a Muncitorilor italieni (ACLI) la comanda Agentiei Nationale romane pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in cadrul proiectului "Medit". Rezultatele sondajului au fost prezentate la centrul cultural roman din Roma "Accademia di Romania".

"Medit" este un model de cooperare transnationala menit sa stimuleze revenirea in tara a angajatilor romani din strainatate prin punerea in valoare a experientelor si aptitudinilor dobandite in Italia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani italia, #anofm, #imigranti romani italia, #piata muncii , #Stiri Locuri de munca