Manager OMV Petrom: Romania finanteaza un sistem educational care produce elevi ce devin someri

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 14:34
2477 citiri
Manager OMV Petrom: Romania finanteaza un sistem educational care produce elevi ce devin someri
Foto: Arhiva Pixabay

Patroni care nu au pe cine sa angajeze, elevi care nu au nicio pregatire tehnica si practica la final de scoala profesionala si sunt speriati de lipsa de perspectiva, profesori care nu stiu sa se adapteze si sa predea, scoli incapabile sa se adapteze profesiilor. Asa arata o scurta radiografie a invatamantului profesional din Romania facuta de Mona Nicolici, manager sustenabilitate OMV Petrom, care coordoneaza campanii de educatie in aceasta companie.

"Un lucru pe care lumea poate nu-l stie este faptul ca pentru crearea unei clase profesionale trebuie sa existe un angajament, un parteneriat cu un angajator, prin care acesta le va acorda copiilor practica.

De cele mai multe ori am descoperit, lovindu-ne de toate problemele din sistemul educational, ca sunt atat de multe lucruri in neregula, incat noi cei care investeam intr-o astfel de scoala, la final nu am fi avut niste copii angajabili.

In cele mai multe cazuri, acest parteneriat este fictiv, doar din dorinta scolii de a ...citeste mai departe despre "Manager OMV Petrom: Romania finanteaza un sistem educational care produce elevi ce devin someri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#manager OMV Petrom scoli profesionale , #Stiri Locuri de munca