Manageri privati la stat: Cati candidati sunt pe un loc

Joi, 23 August 2012, ora 17:59
3612 citiri
Manageri privati la stat: Cati candidati sunt pe un loc

Cele mai vanate joburi ale momentului sunt cele de director general si membru in consiliul de afaceri in cadrul companiilor de stat. Peste 6.000 de CV-uri au fost primite in cadrul procesului de selectie a managerilor privati la companiile de stat.

Statul roman vrea sa angajaze aproximativ 65 de persoane pentru pozitia de director general si membru in consiliul de administratie in cadrul mai multor companii aflate in subordinea Ministerului Transportului si Infrastructurii.

Posturile de director general sunt in numar de 12, a declarat head-hunter-ul George Butunoiu pentru Business24.

El ofera consultanta pentru recrutarea managerilor privati, alaturi de PwC Romania, firma de avocatura D&B David si Baias.

Procesul de recrutare "merge bine, neasteptat de bine", spune Butunoiu. La 6.000 de CV-uri primite exista multa candidaturi bune, cu aplicanti din toate colturile lumii, chiar si din Australia.

Head-hunter-ul s-a folosit de mai multe medii de comunicare pe Internet pentru recrutarea angajatilor, printre care si retelele sociale.

"Va scriu, ca sa va rog sa va implicati direct intr-un proiect de a carui reusita sunteti interesat in foarte, foarte mare masura", scria el intr-un mesaj pe LinkedIn, cea mai mare retea de socializare pentru profesionisti.

Procesul de recrutare se incheie, potrivit oficialului, in luna octombrie, dar pana la sfarsitul lunii septembrie, procesul de angajare pentru cea mai mare parte a directorilor se va fi incheiat.

Companiile pentru care statul roman cauta manageri privati si membri in consiliile de administratie sunt Compania Nationala de Cai Ferate CFR, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori (CFR Calatori), Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania CNADNR, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta, Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile, TAROM, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti , Societatea Nationala Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, Societatea Comerciala de Transport Metroul Bucuresti (METROREX SA) si Telecomunicatii CFR.

Printre companiile care urmau sa aiba conducere profesionista se numara si Hidroelectrica, dar procedura a fost amanata intrucat producatorul de electricitate a intrat in insolventa, in luna iunie.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa schimbe directorii unor companii de stat cu manageri profesionisti, prin procese de selectie bazate pe competenta.

Pana la finele lunii septembrie va fi selectata conducerea si Consiliul de Administratie la Complexul Energetic Oltenia, cu ajutorul unei firme independente de resurse umane, potrivit memorandumului de politici economice si fiscale asumat de Guvern fata de Fondul Monetar International (FMI).

Citeste si - George Butunoiu a inceput recrutarea managerilor privati pentru companiile de stat.

#manageri privati companii stat, #George Butunoiu recrutare manageri privati , #Stiri Locuri de munca