MAPDR, dat in judecata pentru ca a modificat sporurile angajatilor

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 14:57
3828 citiri
MAPDR, dat in judecata pentru ca a modificat sporurile angajatilor

Ministerului Agriculturii i-au fost intentate 458 de procese, dupa ce a redus sporurile personalului in luna aprilie, acesta fiind unul din motivele pentru care in luna iunie le-a marit, dar sub nivelul anterior, a declarat vineri pentru NewsIn secretarul general al ministerului Miron Moldovan.

"Dupa aparitia Ordonantei de Urgenta nr. 35 din 11/04/2009 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul cheltuielilor de personal in sectorul bugetar, sporurile si indemnizatiile personalului din aparatul propriu si din institutiile subordonate Ministerului Agriculturii, au fost reduse cu 5 pana la 45 de procente, fata de nivelul la care erau inainte de Ordonanta", a declarat vineri pentru NewsIn, secretarul general al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Miron Moldovan.

Astfel, cele mai importante reduceri operate, prin Ordinul 253 din 15 aprilie 2009, la nivelul indemnizatiilor si sporurilor se regaseau la functiile de manager public, din aparatul propriu al ministerului, unde micsorarea a fost de 45% si la cea de director general adjunct, unde sporurile au fost reduse cu 25%.

Totodata, unui director general adjunct i-au fost taiate sporurile cu 25%, unui director cu 25%, unui sef serviciu cu 10%, unui sef de birou cu 10%.

Sporul pentru complexitatea muncii care se acorda auditorilor interni a fost redus cu 10% si cel pentru efectuarea constrolului financiar preventiv cu 15%.

De asemenea, in ceea ce priveste reducerile efectuate la nivelul institutiilor subordonate ministerului, cele mai importante diminuari ale sporurilor s-au efectuat in cadrul functiei de director general, director general adjunct si director unde s-au taiat 25 de procente.

Unui director adjunct i-au fost reduse sporurile cu 15%, unui director executiv cu 20%, unui director executiv adjunct cu 15%.

Miron Moldovan a explicat ca, dupa modificarile operate odata cu aparitia Ordonantei nr. 35, ministerului i-au fost intentate 458 de procese pe drepturi salariale in baza Legii Functionarului Public, acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a luat decizia majorarii sporurilor, prin semnarea Ordinului 296 din 1 iunie 2009 de catre ministrul Ilie Sarbu.

Potrivit secretarului general al ministerului, in urma acestei majorarile, sporurile si indemnizatiile sunt la un nivel inferior fata de perioada anterioara Ordonatei.

"Prin acest Ordin, sporurile si indemnizatiile personalului din aparatul propriu si din institutiile subordonate au fost majorate, insa pana la un nivel inferior celui existent inainte de aparitia Ordonantei nr. 35.

Spre exemplu, un director general, care avea, pana la aparitia Ordonantei, un salariu de 2.787 lei, cu un spor de 55%, a ajuns, in urma modificarilor operate prin ordinul 253 la un salariu de 2.338 lei, beneficiind de un spor de 30%.

Astazi, acelasi director, prin modificarea adusa odata cu ordinul 296, a ajuns la un salariu de 2.697 lei, cu un spor de 50%, din ceea ce rezulta ca primeste mai putin cu 3,23%, fata de cum primea pana la Ordonanta", a explicat Moldovan.

Astfel, un alt exemplu de modificari operate, la nivelul aparatului propriu, este sporul acordat unui director general care este, in prezent, de 50%, fata de 30% cat primea odata cu reglementarile Ordinului 253, insa mai mic cu 5 procente, comparativ cu cat primea inainte de aparitia Ordonantei nr 35.

De asemenea, la nivelul intitutiilor subordonate ministerului, un director adjunct primeste un spor de 35%, fata de 25% cat primea odata cu reglementarile Ordinului 253, insa mai mic cu 5 procente, comparativ cu cat primea inainte de aparitia Ordonantei nr 35.

 

#angajati, #indemnizatii, #sarbu, #sporuri , #Stiri Locuri de munca