Masuri la RA-APPS: disponibilizari si renegocierea contractelor

Joi, 10 Iunie 2010, ora 14:44
1571 citiri
Masuri la RA-APPS: disponibilizari si renegocierea contractelor

RA-APPS a disponibilizat 138 de salariati in primele cinci luni din 2010, salariatii rama?i au o zi de de concediu fara plata, lunar, pana in septembrie, cheltuielile cu autoturismele au fost reduse cu 30%, iar cele cu telefonia mobila cu 40%, au declarat pentru NewsIn oficialii institutiei, conform NewsIn.

Potrivit datelor furnizate NewsIn de reprezentantii institutiei, intre anii 2006 - 2008 au fost disponibilizati 1.410 de salariati, in anul 2009 - 125 de salariati, iar in primele cinci luni ale anului 2010 au fost disponibilizati 138 de salariati.

Prin incheierea actelor aditionale la Contractul Colectiv de Munca, inca din anul 2009 s-a convenit cu sindicatele inghetarea salariilor de baza la nivelul lunii decembrie 2008, neacordarea stimulentelor prevazute in contract, retragerea indemnizatiei suplimentare de vacanta, suspendarea platii orelor suplimentare si eliminarea acordarii tichetelor de masa, spun reprezentantii institutiei.

Din septembrie 2009, fiecare salariat a fost obligat sa efectueze cate o zi de concediu fara plata, in fiecare luna, masura continuandu-se pana in septembrie 2010.

In plus, spun oficialii institutiei, s-a decis la nivelul RA-APPS reducerea cu 30 % a cheltuielilor pentru carburanti, materiale de intretinere si cosmetice pentru autoturisme.

In ceea ce prive?te serviciile de telefonie mobila, s-a decis renegocierea contractelor cu operatorii de telefonie mobila si limitarea convorbirilor, obtinandu-se astfel o reducere a cheltuielilor cu 40%.

In reteaua de telefonie fixa au fost limitate de asemenea convorbirile, reducandu-se cheltuielile cu 30%, iar pentru perioada urmatoare se preconizeaza o noua reducere cu 30% a acestora.

Cheltuielile cu abonamentele la presa de specialitate au fost reduse cu 60 %, cele de intretinere si curatenie a spatiilor interioare si exterioare - cu 30%, iar contractele pentru serviciile de intretinere echipamente, intretinere si revizii centrale termice, centrale telefonice, medicina muncii au fost renegociate, obtinandu-se o reducere a cheltuielilor cu 20 %.

Colectarea selectiva a deseurilor a condus la o economie de peste 30% la facturile privind serviciile de salubritate.

Deplasarile externe au fost sistate, iar cheltuielile pentru participarea salariatilor la cursurile de perfectionare au fost reduse cu 60%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ra, #apps, #renegociere, #contracte , #Stiri Locuri de munca