MBA-ul: Bani aruncati sau atu pentru un salariu mare?

Marti, 14 Iunie 2011, ora 14:44
3765 citiri
MBA-ul: Bani aruncati sau atu pentru un salariu mare?

Diploma de MBA a devenit o conditie obligatorie pentru orice manager de top, iar romanii au inceput sa inteleaga foarte bine acest lucru. Mai mult decat atat, exista o deschidere tot mai mare din partea companiilor privind investitiile in programe MBA pentru agajatii lor de top, sustine Adriana Dutescu, Director al Bucharest School of Management, intr-un interviu acordat Bloombiz. 

Asigura MBA-ul un job de varf in conditiile actuale ale pietei muncii?

Acum cativa ani, un program de MBA era un diferentiator pe piata muncii – un absolvent al unui astfel de program avea un atu in fata altor candidati. Astazi, absolvirea unui program de MBA este un lucru obligatoriu pentru orice top manager sau antreprenor.

Perioada in care afacerile se faceau dupa ureche s-a incheiat; acum nu ne mai putem permite sa gresim sau sa facem experimente, in afaceri, pentru ca pretul este prea mare. Cunostintele insusite in cadrul unui astfel de program ofera cadrul necesar administrarii afacerilor in mod profesionist, calculat si asumat.

Care este perceptia romanilor asupra acestui tip de educatie?

Romanii sunt un public foarte educat; ei cunosc foarte bine avantajele unui program de MBA si se informeaza permanent asupra ofertei existente pe piata din Romania dar si din strainatate. In ultimii ani, oferta de pe piata romaneasca s-a diversificat foarte mult, ceea ce este un indiciu ca piata poate sa absoarba noi oferte.

In ceea ce priveste cursantii programului de MBA Romano-Canadian, ultimii ani au cunoscut o usoara crestere a numarului celor dispusi sa isi acopere singuri investitia intr-un astfel de program iar in acest an sesizam ca reincepe sa se afirme deschiderea angajatorilor de a acoperi investitia intr-un program de MBA pentru angajatii lor de top.

Care este nivelul profesional minim acceptat pentru a fi primit in cadrul acestor programe?

Pentru a te inscrie intr-un program MBA trebuie sa fii absolvent de facultate, sa ai cel putin trei ani de experienta si sa vorbesti limba engleza cat mai fluent. Suntem in cautarea persoanelor cu abilitati si rezultate deosebite.

Cu ce se aleg absolventii de MBA, practic?

Programul de MBA Romano-Canadian are o programa adaptata la mediul romanesc de afaceri, astfel incat cursantii nostri ajung sa cunoasca toate aspectele legate de administrarea unei afaceri, de la contabilitate, la marketing, vanzari sau distributie.

Aceasta perspectiva completa asupra unei afaceri ii ajuta sa gandeasca strategic si sa ia decizii de business intelegand consecintele acestora asupra intregii activitati a unei afaceri, nu numai a unui singur departament.

Temele pe care le au de pregatit si exercitiile practice le ofera posibilitatea de a realiza proiecte care le pot fi utile in mediul de lucru, de a doua zi, proiecte pe care le construiesc sub indrumarea profesorilor programului, care au cu totii o experienta bogata in mediul de afaceri.

Unii dintre cursantii nostri isi lanseaza propria afacere, dupa incheierea programului, pe baza planului de afaceri pregatit ca si proiect de absolvire! Un alt avantaj important este networking-ul – este o resursa valoroasa sa ai colegi care provin tot din mediul de afaceri, colegi care pot deveni ulterior parteneri de afaceri sau colaboratori.

Cum sunt programele predate in Romania, in comparatie cu cele predate in Occident?

Programele de MBA predate in Romania sunt la nivelul mediului de afaceri din tara noastra. Institutia care deruleaza Programul de MBA Romano-Canadian are in desfasurare un amplu proiect de educatie manageriala la nivel de tara, prin care ne propunem sa realizam prima extindere nationala a unui program de MBA. Acest lucru va contribui la ridicarea culturii manageriale si, odata cu aceasta, la cresterea standardelor programelor de MBA oferite pe piata din Romania.

#mba, # manageri, # bani aruncati, # salariu mare, # management, # antreprenor , #Stiri Locuri de munca