McDonald's, acuzata ca isi exploateaza salariatii

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 22:50
2333 citiri
McDonald's, acuzata ca isi exploateaza salariatii

Gigantul fast-food McDonald's a fost acuzat in fata Senatului brazilian ca exploateaza salariatii din Brazilia, carora le impune programe de munca variabile si ii obliga sa se afle la dispozitia companiei fara remuneratie, au declarat surse din Senat, informeaza Mediafax.

Sindicatul muncitorilor din sectorul serviciilor, care se afla la originea plangerii depuse in fata Comisiei pentru Drepturile Omului din cadrul Senatului, afirma ca McDonald's a impus angajatilor programe de lucru "mobile si variabile".

In plus, "in perioadele cu activitate mai redusa in local, angajatii sunt condusi intr-o sala de odihna, unde trebuie sa stea la dispozitia McDonald's, dar fara sa fie" remunerati pentru perioada pe care o petrec acolo, a declarat Sindicatul Sinthoresp.

Din cauza acestei masuri, unii angajati ajung sa fie platiti cu mai putin de 230 de reali (aproximativ 130 de dolari) pe luna, potrivit sindicatului. Salariul minim in Brazilia este 545 de reali (309 dolari).

Directorul McDonald's pentru Relatii Publice, Pedro Parizi, a admis ca, intr-o intreprindere cu 40.000 de angajati, abuzurile sunt posibile, dar a dat asigurari ca este vorba despre "cazuri exceptionale".

"McDonald's tocmai a adoptat diverse masuri pentru a evita probleme ca aceasta", a declarat Parizi in timpul unei audieri in Senat.

McDonald's respinge aceste acuzatii, intr-un comunicat de presa, si subliniaza ca lantul de restaurante a fost una dintre primele intreprinderi care au creat "un sistem biometric elecronic" pentru inregistrarea orelor de munca in Brazilia, potrivit agentiei de presa Estado din Sao Paulo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati mcdonalds, #fast food, #mcdonalds , #Stiri Locuri de munca