Metropolitan Life: 45% dintre angajati, dispusi sa plateasca lunar 100 lei pentru asigurare de sanatate

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 16:28
1600 citiri
Metropolitan Life: 45% dintre angajati, dispusi sa plateasca lunar 100 lei pentru asigurare de sanatate
Foto: zf.ro

Aproape jumatate (45%) dintre angajati sunt dispusi sa plateasca lunar pana la 100 de lei pentru o asigurare de sanatate, a declarat marti, la conferinta Mediafax Talks about Health Reform, Emilia Bunea, CEO la compania Metropolitan Life.

Potrivit reprezentantului companiei, conform unui studiu, alte opt procente dintre angajati nu sunt dispusi sa investeasca nimic intr-o asigurare de sanatate potrivita, 28 la suta dintre cei chestionati ar investi intre 101 si 200 de lei pe luna, iar 13 procente, mai mult de 200 de lei lunar, potrivit Mediafax.

Studiul a mai aratat ca 78 la suta dintre cei intrebati au raspuns ca isi doresc ca beneficiarul asigurarii de sanatate sa fie familia.

Potrivit aceleiasi cercetari, 42 la suta dintre respondenti au spus ca au asigurare de sanatate, iar 67 la suta, abonament medical.

In ceea ce priveste nivelul de acoperire a costurilor cu serviciile medicale, 61 la suta dintre cei intrebati au raspuns ca abonamentul medical a acoperit toate costurile, iar 80 la suta au spus ca asigurarea de sanatate a acoperit toate costurile.

Cele mai bune pachete pentru angajatori, cele de preventie

Pentru angajatori, beneficiile valorizate cel mai mult sunt pachetele pentru sanatate in care abonamentul medical ofera servicii de preventie, investigatii cu discount, o relatie buna cu furnizorul si, nu in ultimul rand, calitatea ridicata a serviciilor, dar si asigurarea de sanatate, care include acoperire pentru situatii dificile, de urgenta, sau accidente o gama larga de servicii medicale, acoperirea intregului cost, precum si o retea nationala extinsa de institutii medicale.

De asemenea, angajatorii isi doresc pachete de sanatate personalizate pe diferite categorii: varsta, sex, angajati cu copii, zona geografica, risc profesional.

Studiul a fost realizat in octombrie de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), in randul a peste 300 de angajati cu varsta de peste 30 de ani, reprezentand companii multinationale si nationale cu peste 100 de angajati, si a 13 angajatori, dintre care 40 la suta companii locale si 60 la suta companii multinationale cu domenii de activitate diferite (maximum doua din acelasi domeniu).

La conferinta Mediafax Talks About Health Reform, organizata cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, care are ca parteneri Metropolitan Life si Terapia Ranbaxy, au fost abordate teme precum stadiul actualizarii noii liste de medicamente, cardul de sanatate, legea malpraxisului, dosarul electronic, reabilitarea unitatilor sanitare cu probleme si necesitatea asigurarilor de sanatate.

#angajati asigurare sanatate, #compania Metropolitan Life , #Stiri Locuri de munca