MF va avea maxim 1.437 posturi

Marti, 20 Iulie 2010, ora 14:57
1890 citiri
MF va avea maxim 1.437 posturi

Numarul maxim de posturi din aparatul propriu al Ministerului Finantelor Publice va fi redus cu 416, reprezentand 22,3% din totalul posturilor, astfel ca numarul total de functii, exclusiv demnitarii si cabinetul ministrului, va fi de 1.437, potrivit unui proiect de HG elaborat de institutie, informeaza Mediafax.

Totodata, in urma procesului de restructurare a institutiei, numarul de directii generale sau directii va fi redus prin transformarea acestora in directii sau servicii, concomitent cu comasarea anumitor structuri organizatorice.

Prin reorganizarea unor structuri si restrangerea numarului de posturi vor fi reduse si functiile de conducere.

In proiectul de act normativ este prevazuta si scaderea la jumatate a consumului lunar maxim de carburant, la 200 de litri, pentru cele 12 autoturisme si a unui microbuz din dotarea ministerului.

Guvernul a decis, la inceputul lunii iulie, ca numarul secretarilor de stat sa fie redus la doua posturi, singurele exceptate fiind ministerele de Interne, Externe si Finante, in a caror organigrama vor exista trei secretari de stat.

Ministerul Finantelor are, potrivit noii structuri, un numar de trei secretari de stat, dupa ce Gratiela Iordache a fost eliberata din functie saptamana trecuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#minister, #finante, #posturi, #angajati , #Stiri Locuri de munca