Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Militarii, politistii si jandarmii primesc salarii mai mari de la 1 ianuarie si bani pentru vacante

Militarii, politistii si jandarmii primesc salarii mai mari de la 1 ianuarie si bani pentru vacante
Militarii, politistii si jandarmii au, incepand din 1 ianuarie, salarii mai mari cu 25% din diferenta dintre nivelul actual si cel prevazut de lege pentru anul 2022, anunta Ministerul Afacerilor Interne (MAI) . In schimb, sporurile, indemnizatiile, primele si compansatiile raman "cel mult" la nivelul din decembrie 2018.

"Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 au fost adoptate unele masuri care privesc drepturile banesti ale personalului din institutiile publice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala pentru anul 2019. In context, incepand cu 1 ianuarie 2019, salariile de baza, soldele de functie/salariile de functie se majoreaza cu 25% din diferenta dintre nivelul actual si cel prevazut de lege pentru anul 2022", au anuntat, vineri, printr-un comunicat de presa, reprezentantii MAI.

Potrivit acestora, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare "se mentine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018".

In plus, se mentine masura de acordare a majorarilor salariale corespunzatoare pentru activitatea desfasurata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, precum si cele pentru munca suplimentara prestata peste programul normal de lucru.

Potrivit MAI, o alta masura ce vizeaza personalul militar, politistii si personalul civil este cea conform careia, in anii 2019-2020, se deconteaza serviciile turistice prestate de orice structura de primire turistica aflata pe teritoriul Romaniei, in limita valorica de 1.450 de lei anual, pentru fiecare angajat (salariat).

"In ceea ce priveste indemnizatiile, compensatiile, primele, ajutoarele, platile compensatorii, despagubirile, compensatiile lunare pentru chirie si alte drepturi acordate potrivit actelor normative in vigoare, care nu fac parte din solda lunara bruta/salariul lunar brut, precum si cuantumul compensatiei banesti, respectiv al alocatiei valorice pentru drepturile de hrana si, respectiv, valoarea financiara anuala a normelor de echipare, precum si valoarea financiara a drepturilor de echipament, mentionam ca in perioada 2019-2021 aceste drepturi se mentin in plata la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018", se mai arata in comunicatul MAI.

Potrivit documentului, tot incepand cu 1 ianuarie, a intrat in vigoare si Hotararea de Guvern nr. 714/2018 privind drept ...citeste mai departe despre "Militarii, politistii si jandarmii primesc salarii mai mari de la 1 ianuarie si bani pentru vacante" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 800 ori