Ministerul Agriculturii ar putea concedia mai mult de 20% din angaja?i

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 09:54
1601 citiri
Ministerul Agriculturii ar putea concedia mai mult de 20% din angaja?i

Ministerul Agriculturii ar putea concedia mai mult de 20% din angajati, o decizie privind numarul exact de disponibilizati din institutie urmand sa fie luata dupa 1 februarie cand va fi finalizata analiza care este in curs, a declarat, pentru NewsIn, ministrul de resort Ilie Sarbu. El a precizat ca pe langa disponibilizarile din minister vor fi luate si masuri pentru eficientizarea activitatii la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Dezvoltare si Rurala si Pescuit (APDRP).


Ministrul agriculturii Ilie Sarbu a declarat joi ca numarul angajatilor din minister este mare, multi angajati au salarii foarte mari, iar rezultatele nu sunt pe masura.


"Peste tot avem probleme, salariile la unii sunt chiar foarte mari. La agentiile europene salariile sunt cu 75% mai mari, dar rezultatele nu confirma efortul facut de Guvern si Ministerul Agriculturii", a spus ministrul agriculturii.


Acesta a explicat ca la sase agentii din cadrul ministerului se efectueaza in prezent controale tematice, desi nu a venit la conducerea ministerului cu intentia de a reduce personalul.


"Nu am venit cu intentia sa dau afara oameni, dar fiecare dintre ei va trebui sa aiba bunul simt si pus in fata situatiei sa raspunda singur si sa se retraga. Daca a venit aici si a stat patru ani ca la pension, acum vin deconturile pe fiecare om in parte, pentru ca fiecare om are o responsabilitate. Nu am ajuns la aceste situatii de criza intamplator, ci am ajuns fiindca cineva nu si-a facut datoria', a spus Ilie Sarbu.