Ministrul german de Finante da sfaturi Romaniei: Care e cheia pentru a reduce somajul in randul tinerilor

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 21:31
1955 citiri
Ministrul german de Finante da sfaturi Romaniei: Care e cheia pentru a reduce somajul in randul tinerilor
Foto: Ministerul german de Finante

Romania ar trebui sa adopte invatamantul dual, echivalentul nemtesc al fostelor scoli de arte si meserii, pentru ca sa scada somajul in randul tinerilor, considera ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, care se afla intr-o vizita in tara noastra.

"Ca in multe alte tari, somajul in randul tinerilor este ridicat. Va recomand sa sprijiniti invatamantul dual. Este unul dintre cele mai importante tipuri de educatie. Toate diplomele trebuie sa beneficieze de apreciere", a spus Schauble, prezent miercuri la o conferinta pe teme economice organizata in Bucuresti.

Invatamantul dual - o forma de educatie larg raspandita in tarile vorbitoare de limba germana si care presupune invatarea unei meserii inca din timpul scolii - s-a dezvoltat si in unele zone din Romania in ultimii ani, mai ales in Transilvania, sistemul fiind stimulat de companiile straine care s-au plans de lipsa fortei de munca calificate.

Potrivit oamenilor de afaceri, formarea tinerilor romani in diferite meserii ...citeste mai departe despre "Ministrul german de Finante da sfaturi Romaniei: Care e cheia pentru a reduce somajul in randul tinerilor" pe Ziare.com

#ministrul german finante vizita romania, #ministrul german finante somaj tineri, #somaj tineri Romania, #invatamant dual romania , #Stiri Locuri de munca