Ministrul Muncii: Rata somajului este "rezonabila"

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 10:25
1254 citiri
Ministrul Muncii: Rata somajului este "rezonabila"

In Romania, rata somajului este "rezonabila", sustine ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, care apreciaza ca in tara noastra, fata de alte state europene "sta chiar foarte bine", noteaza Mediafax.

"Noi nu avem un somaj mare in Romania. Fata de alte tari europene stam chiar foarte bine. In momentul acesta rata somajului este de 4,8% si e in scadere.

Ea a fost mai mare anul trecut, cand am fost si noi afectati de criza. In momentul acesta este rezonabila, in scadere, pe un trend descendent", a spus Lazaroiu, intr-o conferinta de presa.

Ministrul Muncii a adaugat ca Romania are un obiectiv foarte important in urmatorii zece ani, respectiv ca rata de ocupare la nivelul tarii sa creasca de la 63%, cat este in prezent, la 70%.

"In momentul acesta noi avem o rata de ocupare in Romania de 63%. Ne-am angajat prin «Strategia 2020» ca pana in anul 2020 sa ajungem la o rata a ocuparii de 70%, deci de la 63 la 70%.

Nu este un angajament prin care noi vrem sa le facem pe plac celor de la Bruxelles sau ceva de genul acesta. E un angajament care ajuta in primul rand Romania", a afirmat Lazaroiu.

El a spus ca Romania nu poate sa aiba o economie puternica daca nu creste rata ocuparii si daca nu reuseste sa aduca pe piata fortei de munca cat mai multe persoane care sunt apte de munca.

#ministrul muncii, #rata somajului, #someri , #Stiri Locuri de munca