Munca le negru si frauda pe TVA au ajuns la 20,4% din PIB

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 14:56
1587 citiri
Munca le negru si frauda pe TVA au ajuns la 20,4% din PIB

Economia ascunsa, care include in principal munca la negru si frauda pe TVA, reprezenta la finele primului trimestru 20,4% din PIB, in urcare de la 19,8% din PIB la sfarsitul anului trecut si 19,6% in 2008, potrivit datelor INS, precizeaza Mediafax.

"Economia ascunsa a crescut constant, incepand cu anul 2004, cand reprezenta 14,5% din PIB", a declarat pentru MEDIAFAX Adriana Ciuchea, director general la Directia de Conturi Nationale si Sinteze Macroeconomice din Institutul National de Statistica (INS).

Reprezentantul INS a aratat ca ponderea cea mai ridicata in cadrul economiei ascunse este detinuta de munca la negru.

Ea a explicat ca datele privind economia ascunsa nu cuprind partea ilegala, respectiv prostitutia, drogurile, contrabanda cu tigari si alcool, precum nici impozitele si contributiile nefiscalizate.

"Am solicitat la Eurostat un model pe care sa il utilizam incepand cu anul 2012, prin care sa includem si aceste categorii", a mai spus Ciuchea.

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
#frauda, #munca, #negru, #tva , #Stiri Locuri de munca