Muncitorii romani, respinsi in Germania ?

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 16:18
1694 citiri
Muncitorii romani, respinsi in Germania ?

Germania urmeaza sa stabileasca daca mentine restrictiile de pe piata muncii pentru lucratorii romani si in 2012, a declarat miercuri ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, la conferinta "UE si migratia".

Andreas von Mettenheim a aratat ca aproximativ 15 milioane dintre locuitorii Germaniei sunt considerati imigranti iar 35 la suta dintre acestia provin din state membre UE.

Autoritatile germane urmeaza sa decida daca restrictiile impuse lucratorilor romani pe piata muncii din Germania vor fi mentinute sau vor fi ridicate incepand din 2012, a declarat ambasadorul Germaniei.

"Avem toti o problema demografica, in sensul ca avem o populatie care imbatraneste si ne confruntam cu o lipsa a fortei de munca calificata.

Multi investitori germani se plang de acest lucru si in Romania", a precizat ambasadorul Germaniei.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale Valentin Mocanu a declarat, in cadrul conferintei, ca dreptul la libera circulatie este prevazut in Constitutia Romaniei.

El a adaugat ca 11 din 26 de state membre, printre care Austria, Belgia, Franta, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda sau Spania, aplica restrictii pentru cetatenii romani.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Silviu Bian, a declarat pentru MEDIAFAX ca in cel mai scurt timp o delegatie din institutia pe care o conduce va merge in Germania pentru a discuta despre posibilitatea ridicarii restrictiilor impuse lucratorilor romani.

Mai multe românce în funcții de conducere, dar rata de ocupare rămâne sub media UE. Evoluția în ultimii 20 de ani INFOGRAFIC
Mai multe românce în funcții de conducere, dar rata de ocupare rămâne sub media UE. Evoluția în ultimii 20 de ani INFOGRAFIC
Evoluția femeilor pe piața muncii din România în ultimii 20 de ani arată o tendința crescătoare cu privire la funcțiile de conducere, însă rata de ocupare a femeilor față de bărbați...
#muncitori romani, #germania, #angajati romani germania, #piata muncii , #Stiri Locuri de munca