Nascut in birouri - cum poate fi combatut flagelul generatiei de astazi?

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 07:00
993 citiri
Nascut in birouri - cum poate fi combatut flagelul generatiei de astazi?

Sedentarismul este considerat flagelul acestei generatiei, fiind chiar mai daunator decat fumatul, potrivit unor specialisti.

De-a lungul timpului, au fost publicate numeroase studii care au demonstrat ca statul prelungit pe scaun, situatie frecvent intalnita in birourile din intreaga lume, este asociat cu numeroase pericolele pentru sanatate.

In medie, consumam cu aproape 200 de calorii mai putin la munca fata de 1960. In Marea Britanie, de exemplu, conform datelor oficiale, aproximativ un sfert dintre zilele de lucru pierdute au avut drept cauze dureri de spate, de gat sau dureri musculare, arata Quarz.

In cadrul unui studiu recent, realizat la cererea Public Health England si Active Working CIC si citat de Washington Post, este analizat raportul optim dintre orele petrecute stand jos si cele in care oamenii ar trebui sa stea in picioare la serviciu.

Astfel, un grup de experti internationali recomanda ca oamenii sa reduca timpul petrecut pe scaun cu doua ore pe zi, intr-o ...citeste mai departe despre "Nascut in birouri - cum poate fi combatut flagelul generatiei de astazi?" pe Ziare.com

#sedentarism birou, #stat picioare birou , #Stiri Locuri de munca