Noua moda la birou: cravata-perna

Joi, 21 Iulie 2011, ora 18:46
2744 citiri
Noua moda la birou: cravata-perna

Oamenii de afaceri din Japonia au acum o noua modalitate de a face fata cu succes sistemului rigid de munca si diferentelor mari intre orele de munca si cele de odihna. Cravata cu perna gonflabila este solutia salvatoare intr-o tara recunoscuta pentru stilul sau de lucru si in care epuizarea face victime in fiecare zi. 

"Cravata pentru dormit" este facuta din matase si microfibre, poate sustine pana la 11 kg si ascunde in spatele sau un buzunar gonflabil care are si o duza prin care posesorul poate sufla pentru a umfla perna cu aer.

Intr-o tara in care cazurile de deces din cauza epuizarii sunt suficient de des intalnite incat sa se inventeze un cuvant care sa denumeasca asa ceva ("karoshi"), aceasta cravata nu face decat sa completeze lista de inventii menite sa ii ajute pe oameni sa se "fure" momente de odihna in timpul zilei.

KTM, o companie originara din Tokyo a inceput sa livreze astfel de cravate inca din aprilie, potrivit Money.CNN.com.

"Este o inventie buna pentru japonezi, avand in vedere ca zilele lucru sunt atat de lungi incat angajatii prefera sa doarma in pauza de masa", a declarat CEO-ul companiei care distribuie cravatele pentru dormit.

"Pillow Tie", inventie 100% americana

Obiectul cu adevarat util pentru japonezi in ziua de azi porneste, insa, de la inventia americanului Tom Bowe, care incerca sa faca un cadou iesit din comun.

Tom Bowe, creatorul “Pillow Tie” a propus initial ideea la un curs antreprenorial la Brigham Young University din Utah, dupa care a comercializat singur produsul.

"Noi vedem acest produs drept unul amuzant, insa in Japonia el este unul cu adevarat practic", este de parere Bowen.

In SUA, Bowen a produs 500 de modele diferite de astfel de cravate, insa in Japonia doar 3 modele cat se poate de formale au intrat pe piata: cu dungi negre, cu dungi albastre si un model complet maro.

Ideea de a comercializa aceste cravate i-a venit lui Bowen dupa o vizita de doua zile in Tokyo, unde a vazut pe strazi si la metrou un numar mare de japonezi imbracati la costum.

"Asta insemna si un numar mare de cravate", spune Bowen.

"Pe de-o parte, este un produs oarecare pe seama caruia toata lumea face glume, dar pe de alta parte reprezinta o realizare de inalta clasa: un produs stilat, practic si amuzant", sustine inventatorul cravatelor pentru dormit.

Cravata-perna a devenit o adevarata afacere, in Japonia

50% din volumul de productie este livrat catre Japonia, iar KTM a incheiat deja un contract pentru 4.000 de bucati in urmatoarele luni, urmand ca, pana de sarbatori, numarul sa creasca pana la 20.000 de cravate livrate.

Cravata se vinde cu 2.500 de yen, echivalentul a 31 de dolari si este fabricata in Shengzhou si Foshan, China.

Pana acum, Japonia este singura piata pe care Bowen si echipa sa un intrat in forta, insa exista planuri mari pentru KTM sa distribuie cravata pentru dormit si in Coreea de Sud, pana la sfarsitul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#birou, #cravata, #job, #loc de munca , #Stiri Locuri de munca