Nu se fac disponibilizari in sistemul bugetar

Joi, 02 Iulie 2009, ora 16:33
2355 citiri
Nu se fac disponibilizari in sistemul bugetar

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sarbu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Bistrita, ca, in acest moment nu se au in vedere reduceri de personal din sistemul bugetar, transmite corespondentul NewsIn.

Marian Sarbu a raspuns unei intrebari adresate de un jurnalist, care a vrut sa stie daca anul acesta se vor face disponibilizari din sectorul bugetar.

"In acest moment nu avem in vedere reduceri de personal.

Cred ca anul acesta, toti ordonatorii de credite ar trebui sa faca eforturi pentru a nu disponibiliza oameni pentru ca este greu de gasit un loc de munca si in domeniul privat. Uneori, diminuarea numarului de personal poate sa aiba efecte negative asupra calitatii serviciilor", a spus Sarbu.

Ministrul a declarat ca, in permanenta, autoritatile trebuie sa stea de vorba cu angajatii, cu functionarii publici.

"Guvernul a avut in vedere inca de la inceputul anului posibilitatea de a nu finanta salariile pe care le au in prezent functionarii publici, am adoptat o ordonanta de urgenta care stabileste praguri maximale pentru o buna parte din sporurile pe care le primesc astazi functionarii publici si cei care lucreaza la stat.

Ordonanta a fost una din preconditiile acordurilor cu organismele internationale.

Nu ne-ar fi acordat finantarile daca Guvernul, pana la momentul acordului, nu ar fi luat niste masuri, cum ar fi blocarea posturile si aceasta ordonanta care stabileste sporurile la niveluri maximale", a adaugat Marian Sarbu care a amintit ca, in ministerul pe care il conduce, salariatii au acceptat dialogul.

"Salariatii ministerului au fost de acord sa semneze anexe la contractele individuale de munca, in asa fel incat sa ne incadram in fondul total de salarii pana la sfarsitul anului. E o forma pentru a evita disponibilizarile. Cat o sa tina, cand va fi nevoie de disponibilizari este greu de spus", a spus Sarbu.

Ministrul Muncii a facut o vizita de o zi in Bistrita-Nasaud. El s-a intalnit cu institutiile aflate in subordinea ministerului de pe care il conduce, a sustinut o conferinta de presa si a participat la discutii cu oamenii de afaceri din judet.

#disponibilizari, #salariati, #sarbu, #job , #Stiri Locuri de munca