Nu suntem mai sanatosi, nu traim mai mult. De ce muncesc romanii chiar si dupa 85 de ani

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 20:12
1216 citiri
Nu suntem mai sanatosi, nu traim mai mult. De ce muncesc romanii chiar si dupa 85 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania conduce detasat in topul european al persoanelor de varsta a treia care raman economic active, aflandu-se la mare distanta de tarile nordice si de tarile vecine, potrivit datelor furnizate de Eurostat.

Cu 20,8% dintre persoanele intre 65 si 84 de ani si 9,6% la grupa de varsta peste 85 de ani, ne situam la un nivel echivalent cam cu de trei ori media UE in primul caz si de sase ori media UE in cel de al doilea.

Nici nivelul de trai relativ redus (vezi situatia din Suedia, Danemarca sau Marea Britanie, tari cu economii dezvoltate) si nici mostenirea fostului regim socialist (vezi pozitionarea in a doua parte a clasamentului pentru Bulgaria, Ungaria si sub media UE pentru Cehia sau Polonia) nu explica acest comportament.

Mai degraba, ponderea relativ ridicata a populatiei din mediul rural care isi duce traiul din cele obtinute in propria gospodarie se afla la originea acestei situatii greu de anticipat.

Mai ales ca speranta de viata a persoanelor de peste 65 de ani, ...citeste mai departe despre "Nu suntem mai sanatosi, nu traim mai mult. De ce muncesc romanii chiar si dupa 85 de ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#munca romani in varsta, #munca pensionari Romania, #munca romani pensionari , #Stiri Locuri de munca