Nu va cautati alt job cu ajutorul calculatorului de la actualul loc de munca!

Marti, 12 Mai 2009, ora 16:56
1806 citiri
Nu va cautati alt job cu ajutorul calculatorului de la actualul loc de munca!

Teoretic, e o regula de bun simt. Practic, e ceva extrem de obisnuiut, mai ales in aceasta perioada in care multi se asteapta sa fie concediati sau se afla in cautarea unor joburi mai bine platite.

Lasand la o parte cumparaturile facute online, de pe calculatorul de la munca, multi utilizeaza computerul chiar pentru a cauta un alt job.

Aceasta obisnuinta, odata creata, este extrem de periculoasa, pentru ca exista oricand posibilitatea ca angajatorul sa observe si sa monitorizeze activitatea la computer a angajatului, relateaza CNN, citand careerbuilder.com.

Pas sigur catre concediere

Chiar nu trebuie sa fii un geniu ca sa iti dai seama ca a face "job hunting" de pe calculatorul de serviciu nu e deloc o miscare desteapta. Angajatorul se simte lezat si, cel mai sigur, va incerca (si va reusi) sa te cuprinda in urmatorul val de concedieri.

Si asta pentru ca va observa declinul in productivitatea muncii tale, motiv pentru care va pune pe cineva care sa-ti monitorizeze navigarea pe Internet. Rezultatul: timpul dedicat exclusiv muncii va fi mai mic in comparatie cu cel dedicat cautarii unui nou loc de munca. Si daca tot iti doresti sa pleci, vei fi ajutat.

Nu uita ca computerul de pe care lucrezi apartine 100% companiei cu care ai semnat un contract. Iar compania iti plateste timpul, drept pentru care are toate motivele sa te taxeze atunci cand nu iti respecti indatoririle.

Asa ca, cel mai bine ar fi sa-ti efectuezi cautarile de pe calculatorul personal, in intimitatea casei tale.

Ca sa nu risti sa-ti pierzi integritatea si vorba ca furi de la companie sa nu se imprastie, poate ar trebui sa iei in considerare si urmatorul aspect.

Elizabeth Freedman, cea care a scris si o carte pe aceasta tema, te sfatuieste sa te gandesti: cine ar vrea sa te angajeze daca ar afla cu cum iti petreci orele de program? Pentru ca si asta se poate afla, intr-un fel sau altul.

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#calculator, #companie, #concedieri, #job, #timp , #Stiri Locuri de munca