Numarul muncitorilor romani din Elvetia a crescut de 10 ori dupa eliminarea restrictiilor

Luni, 08 August 2016, ora 12:38
1388 citiri
Numarul muncitorilor romani din Elvetia a crescut de 10 ori dupa eliminarea restrictiilor
Foto: Pixabay

In luna iunie, cand au fost eliminate toate restrictiile pe piata muncii din Elvetia pentru cetatenii din Romania si Bulgaria, numarul muncitorilor din aceste tari a crescut de 10 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Mai exact, e vorba de o crestere de la 53 de persoane ce au primit permise de munca permanente in iunie 2015 la 581 in prima luna de vara a acestui an. Procentual, avansul e de 996,2%.

"Asta arata ca exista un interes al firmelor elvetiene de a atrage specialisti din Romania", a transmis politicianul Michael Derrer din Tara Cantoanelor, care se afla in aceasta perioada la noi in tara pentru a imbunatati relatiile bilaterale, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Eliminarea restrictiilor pe piata muncii din Elvetia este, insa, ceva temporar. Tara Cantoanelor are dreptul sa se razgandeasca pana la 1 iunie 2017. Atunci ar putea reintroduce cote pentru imigranti daca se constata ca imigratia din Romania si Bulgaria va depasi cu 10% media ultimilor trei ...citeste mai departe despre "Numarul muncitorilor romani din Elvetia a crescut de 10 ori dupa eliminarea restrictiilor" pe Ziare.com

#romani ridicare restrictii munca elvetia, #ridicare restrictii munca elvetia, #romani munca Elvetia , #Stiri Locuri de munca