O atitudine umila, calea catre o cariera de succes

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 18:44
8052 citiri
O atitudine umila, calea catre o cariera de succes

Un plan de dezvoltare a carierei este foarte important, daca iti doresti ca toate eforturile profesionale pe care le depui zilnic sa nu fie in zadar. Pe langa etapele pe care iti propui sa le parcurgi in timp, expertii in HR te sfatuiesc sa-ti cultivezi cateva trasaturi de baza pentru a deveni chiar tu o persoana de succes. Atitudinea umila este potrivit unor specialisti cea mai importanta trasatura pe care trebuie sa o cultivi, iar daca stii cum sa o folosesti vei pasi pe o cale mai usoara catre succes, informeaza publicatia Forbes. 

Un exemplu clar de atitudine umila in echipa este acela in care esti capabil sa imparti laudele cu fiecare membru care a contribuit la realizarea proiectului tau, spun expertii.

O atitudine umila te tine departe de invidie

Pentru a atinge succesul in afaceri este important sa reusesti sa iti faci prieteni si relatii, insa ceea ce putin oameni stiu este faptul ca succesul depinde de foarte multe ori de capacitatea ta de a-ti face cat mai putini inamici.

Oamenii umili sunt mai putin expusi la invidie si sunt capabili in mod natural sa se bucure de succesul celorlalti. Aceste trasaturi nu doar ca ne ajuta sa ne facem prieteni, ci contribuie si la scaderea drastica a numarului potentialilor inamici existenti mai ales in mediul business.

O atitudine umila sporeste increderea

Este in natura noastra sa fim nesiguri si sa ne simtim foarte repede amenintati de cei  din jur, de aceea cand cineva demonstreaza in mod umil ca este un om corect, acesta foloseste la maxim cel mai puternic si nelimitat capital de business, increderea.

Warren Buffet a profitat la maxim de atitudinea umila si increderea pe care o inspira pentru a-si transforma brandul personal in unul dintre cele mai puternice din lume. Acest brand i-a oferit de-a lungul timpului nenumarate ocazii pentru afaceri, ocazii pe care nu le-ar fi putut intalni in orice conditii. Buffet a ajuns sa cumpere multe companii cu reduceri de tip “Buffet Discount” intrucat proprietarii au fost dornici sa ofere bani pentru increderea pe care le-o inspira.

O atitudine umila “tradeaza” vulnerabilitatea

Mai mult decat atat, oamenii umili arata ca sunt vulnerabili.

Una dintre cele mai mari greseli pe care le facem atat in viata profesionala, cat si in cea personala este sa credem ca cei din jur prefera perfectiunea in favoarea vulnerabilitatii.

Cand incercam sa ne ascundem vulnerabilitatile sub o masca de perfectiune, nu avem mari sanse de a pacali pe cineva. Din contra, multi vor interpreta incercarile noastre de a ne masca sentimentele drept o insulta la adresa inteligentei lor.

In cel mai bun caz, pretentia noastra de perfectiune ar putea impune respect,  insa vulnerabilitatea produce empatie si cineva ne-ar putea chiar indragi pentru asta.

Chiar daca empatia nu poate substitui competenta, este bine cunoscut faptul ca toti am face aproape orice pentru cei dragi, spun specialistii.

Oamenii umili sunt usor de ajutat sa evolueze

Oamenii cu atitudine umila nu ascund greselile, stiu cum sa interpreteze o critica  si incearca mereu sa invete, spun specialistii.

Aceasta umilinta de a accepta sa faci pasi mici si de a renunta la multe tentatii in cariera ta presupune un sacrificiu considerabil pe termen scurt, insa poate face minuni pe termen lung.

Atitudinea umila nu e o aptitudine ce poate fi invatata

O atitudine umila reprezinta o trasatura de caracter care trebuie sa fie cultivata, pentru ca nu avem cum sa invatam sa fim umili, ci putem foar sa devenim oameni umili.

Doar oamenii cu un ego puternic si sigur pot avea o atitudine umila

In mod ironic, atitudinea umila autentica depinde foarte mult de o incredere nemarginita in propria persoana, o alta atitudine esentiala pentru atingerea succesului.

Un ego puternic este opusul umilintei, insa un ego puternic si sigur este esential pentru a avea o atitudine umila autentica.

E nevoie de foarte multa siguranta, curaj si respect de sine pentru a-ti arata vadit vulnerabilitatea, de a imparti laudele cu toata lumea la sfarsitul unui proiect sau sa treci peste sentimentele de invidie.

Ai nevoie de o incredere neinfricata in propria persoana pentru a-ti asuma riscul ca atitudinea ta umila sa fie confundata cu neincrederea sau incapacitatea de a face fata competitiei.

Mai mult decat atat, doar oamenii cu un ego sanatos pot sa se concentreze asupra aspectelor esentiale pentru a atinge succesul, fara sa se gandeasca in mod constant la planurile celorlalti sau banii pe care ii castiga acestia, potrivit publicatiei Forbes.

#atitudine, #caracter, #ego, #succes, #trasaturi, #umila , #Stiri Locuri de munca