O lume in care niciun om nu este obligat sa munceasca pentru a fi platit

Duminica, 24 Mai 2015, ora 06:38
1451 citiri
O lume in care niciun om nu este obligat sa munceasca pentru a fi platit

Venitul de baza, cunoscut si ca venitul neconditionat sau venitul universal de baza, castiga teren in multe parti ale lumii.

Invocata de adeptii sai ca solutie pentru combaterea saraciei, ca o oportunitate oferita oamenilor pentru a se dedica adevaratelor chemari, ba chiar ca o nevoie stringenta pe piata muncii in tranzitie spre automatizare, miscarea presupune acordarea unui venit minim fiecarui cetatean sau rezident legal, in scopul asigurarii existentei.

Banii sunt distribuiti neconditionat de guverne sau de orice alte institutii publice si pot suplimenta alte venituri pe care beneficiarii le obtin.

Venitul de baza este considerat, asadar, un drept al omului, indiferent de varsta, de situatia materiala sau de tara in care locuieste. Avand siguranta zilei de maine, fiecare persoana isi poate urma pasiunile sau poate lua propriile decizii in privinta vietii profesionale, sustin partizanii miscarii.

De unde vin banii

Implementarea venitului de baza presupune eliminarea ...citeste mai departe despre "O lume in care niciun om nu este obligat sa munceasca pentru a fi platit" pe Ziare.com

#venit baza, #venit neconditionat , #Stiri Locuri de munca