O posibila recesiune globala pe termen lung ar readuce romanii in tara

Marti, 29 Ianuarie 2008, ora 14:20
2842 citiri
O posibila recesiune globala pe termen lung ar readuce romanii in tara

Romanii care lucreaza in strainatate ar putea reveni reveni in tara in conditiile in care economia globala se va confrunta cu o lunga perioada de recesiune, a declarat, pentru Rompres, presedintele Camerei de Comert Romano-Britanica, Brian Davies.

Presedintele CCRB a participat la o intalnire cu reprezentantii mediului de afaceri din tara, romani si englezi.

'Daca va fi o perioada lunga de recesiune economica la nivel global, romanii care lucreaza in strainatate vor reveni in tara. si pot spune ca ei vor gasi locuri de munca pe piata romaneasca, pentru ca, pe termen scurt, consider ca actuala criza a personalului din piata se va accentua', a spus Brian Davies.

Reprezentantii oamenilor de afaceri au punctat faptul ca, in Romania, costurile unei companii pentru sustinerea salariilor angajatilor au manifestat tendinte crescatoare in ultimii ani, mult peste asteptarile investitorilor straini. Concluzia acestora a fost ca, in prezent, principalele probleme ale angajatorilor sunt fluctuatia de personal si lipsa unei culturi organizationale eficiente.

'Investitorii din Marea Britanie sunt in continuare interesati sa patrunda pe piata romaneasca din domeniul serviciilor financiare, in special pe piata pensiilor, precum si in domeniul IT', a adaugat presedintele CCRB.

De asemenea, Davies a precizat ca in privinta fortei de munca din domeniul prelucrarii, Romania a pierdut teren in fata Chinei si Indiei.

'In privinta fortei de munca, investitorii din Marea Britania au inceput sa fie tot mai interesati de muncitorii chinezi si de cei indieni', a mentionat acesta.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.