Olanda nu renunta la permisele de munca pentru imigranti

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 18:28
2096 citiri
Olanda nu renunta la permisele de munca pentru imigranti

Olanda nu va renunta la permisele de munca pentru imigranti, in contexul in care Ambasada Regatului Tarilor de Jos a precizat ca statul olandez pleaca de la premisa ca va actiona in conformitate cu legislatia UE in cazul permiselor de munca pentru muncitorii romani si bulgari, dar, daca va fi necesar, va cere amendarea legislatiei europene existenta, conform NewsIn.

Propunerea recenta vizand inasprirea masurilor existente pentru acordarea dreptului la munca pentru imigranti ar trebui sa fie vazuta din perspectiva situatiei de pe piata interna a muncii din Olanda, arata Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti. Guvernul de la Haga are in vedere reducerea cresterii somajului prin incurajarea fortei de munca olandeze sa accepte locuri de munca alternative, care anterior erau adesea ocupate de muncitorii imigranti, explica Ambasada Olandei.

In plus, Guvernul olandez ia masuri pentru a reduce abuzurile in ceea ce priveste sistemul de asistenta sociala si pentru a preveni cazurile de exploatare a muncitorilor straini de catre angajatorii olandezi sau agentiile olandeze de ocupare a fortei de munca, precizeaza misiunea diplomatica a Olandei la Bucuresti.

"Olanda va actiona in conformitate cu legislatia UE", asigura Ambasada Regatului Tarilor de Jos.

"Daca va fi necesar, Olanda va cere amendarea legislatiei UE existente in aceasta privinta", conchide misiunea diplomatica olandeza la Bucuresti.

Ministrul olandez pentru afaceri sociale, Henk Kamp, a propus, la 11 aprilie, ca cetatenii din afara UE si din Romania si Bulgaria sa primeasca incepand de la 1 iulie permise de munca in Olanda doar in cazuri exceptionale. Kamp a propus ca angajatorii din sectorul agricol sa recurga intr-o masura mai mare la somerii olandezi, potrivit politicii guvernului de a pune presiune asupra somerilor pentru ca acestia sa accepte sa munceasca.

#olanda, #permise munca, #imigranti, #stat olandez , #Stiri Locuri de munca