Peste 650 de posturi de judecator si peste 700 de procuror sunt vacante in justitie

Joi, 11 Februarie 2010, ora 10:35
1948 citiri
Peste 650 de posturi de judecator si peste 700 de procuror sunt vacante in justitie

Judecatorul Dan Lupascu, membru permanent al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca una dintre problemele justitiei este resursa umana, in prezent peste 650 de posturi de judecator si peste 700 de posturi de procuror fiind vacante. 

"Resursa umana in justitie este departe de a fi o problema rezolvata. In momentul de fata, sunt peste 650 de posturi de judecator, peste 700 de posturi de procuror vacante. Este motivul pentru care, in acest an, sunt planificate doua concursuri de admitere in magistratura, pentru personalul de specialitate, juridic, cu cinci ani vechime, si un concurs de admitere la Institutul National al Magistraturii, unde intentionam sa scoatem la concurs, daca vom avea si banii necesari, 250 de posturi, fata de 180-175 cate au fost scoase in anii anteriori" a spus Lupascu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca situatia personalului auxiliar din justitie este foarte grava, mai ales ca exista interdictia de organizare de concursuri pentru ocuparea locurilor vacante.


Dan Lupascu a spus ca CSM spera ca Executivul sa inteleaga, poate si la presiunea Comisiei Europene, ca fara oamenii necesari nu se poate face justitie, cel putin nu de calitate.


"Nu este doar o pretentie care ar produce efecte astazi, vom plati pe termen lung. Justitia facuta in aceste conditii este o justitie care va atrage condamnari ale Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. La urma urmei, factura o vom plati fiecare dintre noi, daca nu suntem in masura sa luam toate cele ce se impun", a afirmat Lupascu.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#justitie, #magistratura, #posturi , #vacante , #Stiri Locuri de munca