Politistii ameninta cu proteste daca MAI va face disponibilizari

Luni, 02 August 2010, ora 15:00
2467 citiri
Politistii ameninta cu proteste daca MAI va face disponibilizari

Politistii vor organiza actiuni de protest daca Ministerul Administratiei si Internelor va decide sa faca disponibilizari in structurile institutiei, a declarat, luni, pentru Mediafax, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia. 

Liderul SNPPC a spus ca ministrul Internelor, Vasile Blaga, a afirmat, in cadrul discutiilor de joi cu reprezentantii sindicatelor privind reorganizarea si disponibilizarea personalului MAI, ca isi asuma acest lucru.

Conducerea SNPPC sustine ca disponibilizarile ar urma sa se faca incepand cu 1 ianuarie 2011, fara a se sti, in mod oficial, numarul persoanelor care vor trebui sa plece.

"Nu se stie numarul, se vor stabili criterii de evaluare si, in functie de acestea, se va stabili si numarul. Din informatiile care se vehiculeaza ar fi vorba de cateva mii de oameni, din toate structurile, la nivel national. Se aude ca ar fi vorba de 9.000 - 10.000 de persoane, dar oficial nu a zis nimeni nicio cifra", a precizat presedintele SNPPC.

Marin Gruia a mai spus ca activitatea politistilor va fi grav afectata daca vor avea loc disponibilizari, in conditiile in care exista deja un deficit de circa 8.000 de oameni.

"In contextul in care mai vorbim si de reducerile salariale, cred ca putini politisti isi vor mai risca viata in aceste conditii", a adaugat Gruia.

Liderul sindical considera ca diminuarea de personal ar obliga la prestarea de ore suplimentare de catre politistii care raman, iar acest lucru ar constitui "munca fortata", care incalca Constitutia Romaniei.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#politisti, #blaga, #disponibilizari, #mai , #Stiri Locuri de munca