Poti fi dat afara in perioada de proba?

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 07:05
3477 citiri
Poti fi dat afara in perioada de proba?
Foto: Coltuc.ro

Desi clauza referitoare la perioada de proba nu este o clauza obligatorie intr-un contract individual de munca, ci, din contra, este una facultativa, in practica, angajatorul si salariatul stabilesc, de cele mai multe ori, o astfel de clauza avand in vedere utilitatea ei.

Prin stabilirea unei perioade de proba, angajatorul poate sa constate daca persoana selectata in urma procesului de recrutare si selectie poseda cunostintele si abilitatile raportate la functia pe care a fost angajata si daca intr-adevar aceasta este persoana potrivita pentru organizatia respectiva.

Pe de alta parte, salariatul nou angajat are posibilitatea, in aceasta perioada, sa constate daca se poate integra in organizatia respectiva si daca aceasta raspunde asteptarilor sale.

Clauza referitoare la perioada de proba este reglementata de art. 31-33 din Codul muncii

Astfel, potrivit art. 31 alin. 1 din Codul muncii, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de ...citeste mai departe despre "Poti fi dat afara in perioada de proba?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pot fi data afara perioada proba, #perioada proba loc munca, #perioada proba contract de munca , #Stiri Locuri de munca