Premiera mondiala: Prima tara care legalizeaza munca minorilor de la 10 ani

Luni, 21 Iulie 2014, ora 08:54
1460 citiri
Premiera mondiala: Prima tara care legalizeaza munca minorilor de la 10 ani
Foto: unicef.org.uk

Bolivia a devenit prima tara din lume care legalizeaza munca minorilor, dupa ce vicepresedintele tarii, Alvaro Garcia Linera, a promulgat saptamana aceasta o lege controversata.

Astfel, varsta de la care copiii pot munci legal in Bolivia a fost coborata de la 14 la 10 ani, scrie The Independent. Totusi, ei trebuie sa fie inscrisi la scoala si sa aiba aprobarea parintilor pentru a putea munci.

Masura a fost luata de guvernul bolivian pentru a ajuta familiile care traiesc in saracie. Adaugarea unei alte surse de venit la bugetul celor sarmane ar putea avea un efect in acest sens. O parte insemnata a populatiei statului se confrunta cu conditii materiale grele. Senatorul Adolfo Mendoza, care a sustinut de la inceput initiativa legislativa, spune ca o asemenea practica exista oricum in Bolivia.

"E greu de luptat impotriva ei. In loc sa o persecutam, vrem sa ...citeste mai departe despre "Premiera mondiala: Prima tara care legalizeaza munca minorilor de la 10 ani" pe Ziare.com

#loc munca salariu bani, #salariu bani loc munca, #drepturi angajati loc munca, #munca copii bolivia, #bolivia munca copii , #Stiri Locuri de munca