Primul job? Iesi in evidenta, ca sa fii apreciat

Duminica, 19 Iunie 2011, ora 18:44
2051 citiri
Primul job? Iesi in evidenta, ca sa fii apreciat

Sa gasesti un job in perioada de criza este o adevarata provocare, mai ales pentru tinerii fara nicio zi de experienta, pe piata muncii. Momentul in care ai obtinut jobul, insa, nu coincide in niciun caz cu inceputul perioadei de relaxare. Din contra, incepand de acum trebuie sa dai tot ce ai mai bun ca sa iti pastrezi locul de munca, atat de ravnit de contracandidatii tai. 

Iata cateva sfaturi oferite de Monster care te ajuta punctual, in aceasta situatie:

Castiga aprecierea fiecarui coleg

Fa un efort sa “distrugi” ideea preconceputa, conform careia tinerii apar la primul  job cu multe pretentii. Arata tuturor ca esti dispus sa muncesti, ca inveti din fiecare sarcina si ca iti asumi responsabilitatea pentru evolutia ta profesionala. Oridecate ori intalnesti un impediment, exploateaza-ti toate resursele pentru a indeplini toate obiectivele asumate.

Depaseste asteptarile sefului

Afla exact ce vrea seful tau de la tine si gaseste modalitati se il surprinzi, depasindu-ti atributiile in mod productiv. Poti imbunatati relatia cu superiorul direct demonstrand ca ai nevoie de indrumarea lui si profitand de atentia sporita pe care ti-o acorda in primele zile.

Gaseste o nisa neexplorata si permite-ti sa inovezi

Pentru a pune in aplicare acest sfat trebuie sa te cunosti foarte bine mai intai si sa iti dai seama care sunt punctele tale forte. Profita, din nou, de avantajul varstei si de lipsa de influenta din lumea business si incearca sa gasesti solutii proaspete, la care managerii poate nu s-au gandit pana acum.

Asigura-te ca ii ajuti pe cei din jur, atunci cand au nevoie

Diferentiaza-te de cei care si-au pierdut deja rabdarea, evitand sa pasezi sarcini doar pentru ca “nu intra in atributiile tale”. Daca cineva te intreaba ceva si tu nu stii raspunsul, o idee mai buna ar fi sa te documentezi putin pana il afli si astfel vei demonstra ca esti un adevarat jucator de echipa.

Nu astepta sa fii laudat

Daca vrei sa fii observat, trebuie sa pui accent pe realizarile tale, fara sa pari arogant. Cheia, in aceasta situatie, este entuziasmul. Daca povestesti entuziasmat despre realizarile tale, vei fi perceput ca atare: un tanar entuziasmat care nu poate fi criticat pentru bucuria de a se simti util.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#fara experienta, #job, #loc de munca, #primul job, #tanar , #Stiri Locuri de munca