Program de promovare a femeilor in afaceri

Miercuri, 16 August 2006, ora 04:50
1352 citiri

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a initiat un program pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM). Programul are ca obiectiv promovarea unui sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora, in scopul implicarii lor in structuri economice private.Acest proiect s-a infiintat la sfarsitul anului 2003 datorita ponderii considerabile detinuta de firmele conduse de femei manager in topul IMM-urilor de succes. Pana in 2005 nu a existat un suport financiar care sa promoveze femeile in lumea business-ului, conducerea ANIMMC initiind acest program pentru femeile implicate in toate domeniile de activitate, chiar si pentru cele care provin din mediul rural.

Bugetul alocat acestui program pentru anul 2006 se ridica la 500.000 RON. Aceasta este cea de-a doua editie a programului. In cadrul ei vor fi organizate cursuri gratuite de pregatire antreprenoriala, pe durata a cinci zile, in sapte locatii (Braila, Vaslui, Bistrita - Nasaud, Miercurea Ciuc, Deva, Drobeta Turnu Severin, Busteni). Cursurile vor incepe in luna septembrie 2006, agentia asigurand cazarea in regim complet, suport de curs si certificatele de absolvire, urmand ca participantele sa suporte doar cheltuielile de transport.

Conditiile care trebuie indeplinite pentru participarea la acest program sunt detinerea cetateniei romane, varsta peste 18 ani si absolvirea a minim opt clase. Pentru inscriere este necesara o copie a cartii de identitate, una a diplomei de studiu si completarea unui formular de inscriere. AINMMC precizeaza ca pentru fiecare locatie se aloca prioritar maxim cinci locuri femeilor care provin din mediul rural, din medii defavorizate si minoritatilor etnice. Nu beneficiaza de acest program persoanele care desfasoara activitati de consultanta si cele care au absolvit in anul anterior cursul de pregatire antreprenoriala.

Emilia Dovan

Cronica Romana