Proiectul din Parlament care pune angajatorii in dificultate si creste rolul sindicatelor

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 07:39
1192 citiri
Proiectul din Parlament care pune angajatorii in dificultate si creste rolul sindicatelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul privind Legea dialogului social propune cateva modificari referitoare la cazurile in care s-ar putea declansa conflicte de interese, care pot culmina cu declansarea grevei, precum si alte prevederi importante.

Toate acestea duc la formarea unui cadru de reglementare mult mai rigid si restrictiv pentru angajatori, dar si la o crestere a rolului sindicatelor, sustine Serban Paslaru, partener al Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonatorul departamentului de dreptul muncii, intr-un comentariu realizat pentru Ziare.com.

Iohannis trimite Senatului spre reexaminare Legea dialogului social

Proiectul privind modificarea Legii nr. 62/2011 a dialogului social are drept scop "reglementarea distincta a aspectelor legate de conflictele de munca si modalitatea de solutionare a acestora".

In acest sens, s-a propus abrogarea si inlocuirea sectiunilor din Legea nr. 62/2011 care trateaza, in prezent, acest subiect.

Initiativa amendarii Legii nr. 62/2011 a dialogului social este, ...citeste mai departe despre "Proiectul din Parlament care pune angajatorii in dificultate si creste rolul sindicatelor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificari lege dialog social, #conflicte munca angajatori , #Stiri Locuri de munca