PSD cere demisia ministrului Agriculturii

Joi, 29 Iulie 2010, ora 13:16
1153 citiri
PSD cere demisia ministrului Agriculturii

PSD solicita demisia de urgenta a ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, considerand ca acesta este "totalmente" depasit de situatie, in conditiile in care pierderile raportate de fiermieri depasesc "orice imaginatie", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, senatorul Olguta Vasilescu, transmite Mediafax.

"Noi vom propune un pachet legislativ pentru reglarea situatiei din Agricultura. Pana atunci, cerem in regim de urgenta demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, pentru ca este totalmente depasit de situatie", a precizat Olguta Vasilescu.

Ea a precizat ca acest an agricol a fost, din punct de vedere al rezervelor de apa, cel mai bun din ultimii zece ani, dar, din cauza neinmplicarii Guvernului, pierderile raportate de fermieri depasesc orice imaginatie.

Olguta Vasilescu a aratat ca productia de grau este cu 40% mai mica decat cea estimata pentru anul 2010, din cauza neexecutarii la timp a tratamentelor, a ploilor prelungite si repetate in perioada de recoltare, a neasigurarii unei cantitati minime de motorina pentru uscarea graului recoltat.

Senatorul PSD a precizat, de asemenea, ca specialistii in agricultura social-democrati le recomanda fermierilor sa nu vanda acum graul, care are un pret mic, intrucat pretul acestuia va creste in cateva saptamani, in conditiile in care productia de grau din Rusia, Ucraina si tarile vencine este compromisa din cauza secetei.

Olguta Vasilescu a mai spus ca la rapita s-au inregistrat pierderi intre 30% si 60% din cauza scuturarii boabelor, iar culturile legumicole au fost comprimise din cauza ploilor si a lipsei tratamentelor.

Producatorii agricoli si sindicalistii din agricultura au anuntat, miercuri, ca vor incepe protestele in toamna, printre care un miting in Capitala, in 9 septembrie, la care sunt asteptate 15.000 de persoane si blocarea drumurilor nationale in 23 septembrie, fiind nemultumiti de lipsa masurilor de sustinere.

PSD solicita demisia de urgenta a ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, considerand ca acesta este "totalmente" depasit de situatie, in conditiile in care pierderile raportate de fiermieri depasesc "orice imaginatie", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, senatorul Olguta Vasilescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#psd, #ministrul, #agriculturii, #demisie , #Stiri Locuri de munca