Rasfat la locul de munca? Vezi ce angajati au parte de asta

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 11:07
2491 citiri
Rasfat la locul de munca? Vezi ce angajati au parte de asta

Dreptul la decizie in compania in care lucrezi, injectiile cu Botox la discretie oferite de angajator sau cursele de karting din pauza de masa ar reusi in mod sigur sa iti descreteasca fruntea, oricat de mult ai sta peste program sa termini proiectul. Unii angajati primesc toate acestea si, tocmai de aceea, rezultatele lor sunt deosebite si recunoscute in intreaga lume. 

Iata cu ce se delecteaza unii angajati chiar si pe timp de criza:

Karting in pauza de masa?

Mesele de ping-pong si biliard sunt nelipsite de la companiile tehnologice aflate la inceput de drum, insa companii precum Scribd au dus ideea de joaca la locul de munca la urmatorul nivel.

Aici angajatii se bucura de concursuri de karting cu masinute pe care le pot folosi si in birouri, scrie The Fiscal Times.

Programe de ingrijire corporala

Unele companii s-au axat puternic pe programe de ingrijire corporala pentru angajatii lor.

O firma din Oklahoma a construit la sediul sau un centru de fitness de aproximativ 22.000 de metri patrati, in care este inclus si o clinica medicala.

Printre serviciile oferite in centrul companiei se numara si radiografiile pentru cancer, injectiile cu Botox, sedinte de solar si de bronzare cu spray.

Servicii de schimbat ulei pentru masinile angajatilor

Printre beneficiile angajatilor de la Cisco Systems din San Jose se numara sedintele la dentist, coafor, dar si service pentru masini.

Angajatii au posibilitatea, de doua ori pe saptamana, sa isi lase masinile in service pentru verificari, schimb de ulei si alte astfel de detalii.

Loc de joaca pentru angajati

Pe langa birourile destinate muncii zilnice, conferintelor si sedintelor, o companie din San Francisco a aranjat o incapere special destinata pentru distractia angajatilor: acestia pot sa cante la chitara, la tobe, la pian si un alt spatiu pentru jocul de dans “In the Groove 2”.

Lunea este ziua “mustatilor”

Pentru a indulci putin atmosfera de inceput de saptamana angajatii unei companii isi petrec ziua de luni purtand mustati false.

Martea este destinata cursurilor de Yoga si joia pentru jocuri cu mingea. In plus, compania detine o incapere cu totul si cu totul speciala: o casuta in copac in interiorul cladirii.

iPad-uri care masoara cantitatea si calitatea berilor baute

Angajatii de la site-ul Yelp trateaza cu seriozitate mancare si bautura, astfel incat au  mereu cateva dozatoare de bere la indemana, iar inginerii icompaniei au dezvoltat o aplicatie numita “KegMate”.

Aplicatia este functionala pe iPad si urmareste cine bea, masoara cat se bea, ofera informatii despre berea turnata in pahare si le permite angajatilor sa evalueze berile baute.

Dreptul la decizie

O companie din Colorado functioneaza pe ideea de companie detinuta de angajati care coopereaza pentru rezultatele finale.

Asta inseamna ca fiecare dintre angajati sau co-proprietari are drepturi egale de cuvant in deciziile luate de companie.

 

#angajati, #job, #loc de munca, #rasfat la job , #Stiri Locuri de munca