Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rata somajului in UE se mentine la 6,8 procente

Rata somajului in UE se mentine la 6,8 procente
Rata somajului in luna iulie s-a mentinut la 6,8 la suta in Uniunea Europeana si la 7,3 procente in zona euro, potrivit datelor publicate, vineri, de Oficiul de Statistica al Uniunii Europene, Eurostat, titreaza Rompress.

Cele mai scazute rate ale somajului, de 2,3 si 2,6% s0au inregistrat in Danemarca si Olanda -2,6. La polul opus, cele mai mari rate ale somajului au fost inregistrate in Spania si Slovacia 11%, respectiv 10,3%.Datele pentru romania nu sunt disponibile.Eurostat estimeaza ca 16,292 milioane barbati si femei din Uniunea Europeana,  aveau un loc de munca in luna iulie 2008.Comparativ cu situatia inregistrata in luna iulie 2007, 12 din cele 28 de state membre UE au inregistrat o scadere a ratei somajului, sase state au consemnat crestere iar intr-un stat membru rata somajului nu s-a modificat. Cele mai mari scaderi ale ratei somajului au fost consemnate in Polonia si in Danemarca  iar cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Spania si Irlanda.

Datele Eurostat privind somajul se bazeaza pe definitia data de Organizatia Internationala a Muncii. Astfel, in categoria somerilor sunt incluse persoanele cu varste intre 15 si 74 de ani care nu au un loc de munca, pot incepe sa lucreze in termen de doua saptamani si au cautat sa se angajeze in ultimele 4 saptamani. Rata somajului este raportul intre numarul absolut al somerilor si forta totala de munca.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca din Romania, rata somajului inregistrat la nivel national in luna iulie a fost de 3,8 la suta, mentinandu-se la nivelul inregistrat in mai si iunie.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1289 ori