Realitatea dura a pietei muncii din Romania: Varsta la care e aproape imposibil sa-ti gasesti un job

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 08:29
1456 citiri
Realitatea dura a pietei muncii din Romania: Varsta la care e aproape imposibil sa-ti gasesti un job
Foto: Arhiva Ziare.com

Criza financiara care s-a declansat in 2008 a afectat puternic piata locurilor de munca. In incercarea de a-si optimiza cheltuielile, companiile au avut de ales intre doua variante: a reduce salariile angajatilor sau a face disponibilizari.

Din punct de vedere a angajatorului, cea mai la indemana solutie a fost aceea de a face disponibilizari.

Prin acest mod, companiile au evitat o situatie neplacuta: aceea de a scadea salariile tuturor angajatilor, lucru ce putea starni revolte interne. Astfel, s-a ales ca doar o parte dintre angajati sa fie afectati de criza si, in acest fel, cei care ramaneau in cadrul companiei erau la fel de motivati.

Pierderea unui loc de munca, mai ales pe timp de criza, poate surveni la orice varsta. Greul incepe cu adevarat atunci cand persoana disponibilizata incepe sa isi caute un nou job care sa ii asigure un trai decent.

In acest caz, diferentele se fac in functie de domeniul in care acea persoana a activat si, mai ales, in functie de varsta. ...citeste mai departe despre "Realitatea dura a pietei muncii din Romania: Varsta la care e aproape imposibil sa-ti gasesti un job" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajare oameni varsta, #loc munca oameni varsta, #cautare locuri munca , #Stiri Locuri de munca