Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a avut si in trimestrul IV cea mai mare crestere a costurilor orare cu forta de munca din UE

Romania a avut si in trimestrul IV cea mai mare crestere a costurilor orare cu forta de munca din UE

Costurile totale pentru o ora de munca au crescut in Romania in ultimul trimestru din 2008, in medie cu 21,5% fata de perioada similara din 2007, cel mai inalt ritm din Uniunea Europeana (UE), potrivit datelor revizuite publicate, vineri, de biroul european de statistica, Eurostat.

In intervalul octombrie - decembrie 2008, cresterea costurilor pentru o ora de munca in Romania a urcat cu 0,3 puncte procentuale fata de avansul inregistrat in trimestrul al treilea din 2008.

Pe ramuri de activitate, costurile orare cu salariile si cu celelalte cheltuieli non-salariale s-au majorat in industrie cu 22,5% pe an, in constructii, - cu 20,1% pe an, in timp ce in sectorul serviciilor s-a raportat o crestere anuala de 20,9%.


La nivelul UE, Eurostat a estimat pentru trimestrul patru o crestere, in termeni nominali, cu 4,6% a costului cu forta de munca, in timp ce in zona euro, avansul a fost de 3,8%.


Pe ramuri de activitate, costurile cu ora de munca s-au majorat in zona euro cu 5,4% in industrie, cu 5,1% in constructii si cu 2,6% in servicii, in timp ce in UE, costurile au fost cu 6%, 5,1%, respectiv 3,8% mai mari.


Dintre statele membre ale UE, dupa Romania, ritmuri inalte de crestere a costurilor cu forta de munca au fost inregistrate in trimestrul al treilea in Bulgaria, de 17,9%, si Letonia, de 17,2%.


Dintre statele membre pentru care au fost publicate date, cele mai mici cresteri anuale ale costurilor pe ora de munca au fost inregistrate in Malta, de 0,4%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1119 ori