Romania, prima la cresterea costurilor cu forta de munca din UE

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 10:18
2225 citiri
Romania, prima la cresterea costurilor cu forta de munca din UE

Romania si Bulgaria au inregistrat cele mai mari cresteri ale costurilor cu forta de munca dintre toate statele membre ale Uniunii Europene, in primul trimestru din 2009, ambele cu 18,6 procente, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In schimb, in Marea Britanie s-a inregistrat cea mai mare scadere a costurilor, cu 5,5 procente, potrivit biroului de statistica european, Eurostat. De asemenea, cheltuielile cu forta de munca au scazut in Grecia, cu 3,3% si Franta, cu 0,6%.

In zona euro, costurile cu forta de munca au crescut cu 3,7 procente, in timp ce in UE27, cresterea a fost de 1,5%.

Analiza se refera la costurile pe ora si include doua componente: salariile si alte costuri legate de forta de munca.

Astfel, in zona euro, salariile au crescut cu 3,6%, iar alte costuri au inregistrat o majorare de 4,5 procente, in timp ce in UE27, cresterile au fost de 1,1%, respectiv 3,1%.

Cele mai importante majorari din zona euro s-au inregistrat in industrie, de 6,1%, constructii, 3,6%, si servicii, 2,4%.

In intreaga Uniune Europeana, cei din industrie au avut o crestere de 5,2%, in timp ce in constructii majorarile au fost de 2,8%, iar in servicii au scazut cu 0,5%.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#forta de munca, #salarii, #industrie, #constructii, #UE , #Stiri Locuri de munca