Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii care vor munci in Spania vor castiga minim 571 euro pe luna

Romanii care vor munci in Spania vor castiga minim 571 euro pe luna
Romanii care vor sa lucreze in Spania pentru o perioada de maxim 120 de zile vor obtine anul acesta un salariu zilnic de 27,02 euro, cu aproape un euro mai mult decat anul trecut, a informat marti Departamentul pentru Munca in Strainatate (DMS).

Potrivit DMS, Consiliul de Ministri din Spania a aprobat, pentru anul 2007, o crestere a salariului minim cu 29,70 de euro pe luna pentru muncitorii sezonieri sau temporari. Astfel, persoanele care vor sa lucreze in Spania pot sa obtina un salariu minim lunar de 570,60 de euro. Cei care vor activa in domeniul casnic vor obtine 4,47 de euro pentru fiecare zi lucrata.

Salariul minim a fost stabilit la 19,20 de euro pe zi, iar valoarea anuala a salariului minim este de 7.988,40 de euro.

La sfarsitul anului 2006, Guvernul spaniol a decis restrictionarea accesului pentru muncitorii romani si bulgari pe o perioada de maximum doi ani. Autoritatile spaniole au declarat ca aceasta perioada poate fi redusa fata de termenul initial daca evolutia pietei muncii va permite acest lucru.

In acest sens, se prevede ca la finalul primului an, Guvernul, impreuna cu partenerii de dialog social, sa evalueze efectele aplicarii perioadei de tranzitie aprobate si, in functie de concluziile la care se va ajunge, va decide continuarea perioadei de tranzitie sau terminarea acesteia.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 866 ori