Romanii, pe ultimul loc in UE la participarea la programele de educatie sau formare profesionala

Luni, 10 Decembrie 2018, ora 12:23
1273 citiri
Romanii, pe ultimul loc in UE la participarea la programele de educatie sau formare profesionala
Foto: Arhiva Ziare.com

Proportia persoanelor adulte in varsta de munca (15-64 ani), care iau parte la programe de educatie formala sau non-formala ori la programe de formare profesionala (training), a crescut in ultimul deceniu in Uniunea Europeana, de la 35,2% in 2007 la 45,1% in 2016, insa Romania se situeaza pe ultimul loc in UE, cu o rata de participare de doar 7%, arata datele publicate luni de Eurostat.

In 2016, cea mai ridicata rata de participare la programele de educatie sau formare profesionala se inregistra in Olanda (64,1%) si Suedia (63,8%).

In Austria, Ungaria, Finlanda, Marea Britanie, Germania, Franta si Germania, rata de participare la programele de educatie sau formare profesionala era cuprinsa intre 50% si 60%.

Cele mai scazute rate de participare la programele de educatie sau formare profesionala se inregistrau in Bulgaria (24,6%), Grecia (16,7%) si Romania (7%).

Adultii participa in principal la programe de educatie non-formala, precum cursuri de pregatire profesionala care au legatura cu locul de munca, acestea fiind cele mai multe, precum si la cursuri de cultura generala sau deprinderi de viata, care sunt organizate in afara sistemului de educatie formala.

La nivelul Uniunii Europene, 42,6% dintre adulti au luat parte la programe de formare profesionala (training) non-formale in 2016, comparativ cu 5,8% dintre adulti care au participat la programe de educatie profesionala formale.

In Romania, 5,6% dintre adulti au luat parte la programe de formare profesionala non-formale in 2016, comparativ cu 1,7% dintre adulti care au participat la programe de formare profesionala formale.

Vezi si Angajatii din Romania ocupa ultimul loc in UE la cursuri de pregatire profesionala ...citeste mai departe despre "Romanii, pe ultimul loc in UE la participarea la programele de educatie sau formare profesionala" pe Ziare.com

#romani programe educatie, #romani formare profesionala , #Stiri Locuri de munca