Romanii s-ar muta in alt oras pentru bani mai multi

Joi, 26 Februarie 2009, ora 09:38
1851 citiri
Romanii s-ar muta in alt oras pentru bani mai multi

Majoritatea romanilor sunt dispusi sa se mute in alt oras decat cel in care locuiesc pentru un salariu mai mare fata de cel pe care il castiga in prezent.

Astfel, 41,55% dintre cei peste 7.000 de respondenti ai unui sondaj MyJob au spus ca daca ar primi bani mai multi ar parasi orasul in care locuiesc, informeaza Cotidianul.

In acelasi timp, 13% dintre participantii la sondaj au declarat ca ar accepta un loc de munca peste hotare, daca ar fi pusi in fata acestei optiuni, ceea ce arata disponibilitatea romanilor pentru joburi in strainatate, chiar si in conditii de criza, spun realizatorii sondajului.

Insa, 23% dintre respondenti afirma ca nu ar face sub nici o forma o schimbare de acest tip in ceea ce priveste jobul, din cauza familiei.

Probabil acesta este motivul pentru care majoritatea respondentilor care au declarat ca ar accepta un loc de munca in alta localitate sunt barbati - 54%, fata de 46% respondenti de sex feminin.

De asemenea, cei mai dispusi sa se mute ca urmare a unui job mai bine platit sunt absolventii de studii superioare (45%) si masteranzii (49%), cu varste intre 21 si 30 de ani.

Sondajul MyJob s-a desfasurat in perioada 17-24 februarie, pe un esantion de 7.163 de respondenti, la nivel national.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#bani, #mutare, #romani, #salariu , #Stiri Locuri de munca