Romanii si ceilalti straini care lucreaza in Marea Britanie, in "purgatoriu" din cauza votului pe Brexit

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 06:49
1190 citiri
Romanii si ceilalti straini care lucreaza in Marea Britanie, in "purgatoriu" din cauza votului pe Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com

Britanicii sunt asteptati pe 23 iunie sa voteze daca vor sa ramane in Uniunea Europeana (UE) sau sa se rupa de blocul comunitar. Insa cum vor fi afectati muncitorii straini in cazul in care Brexitul va avea loc?

Daca intri intr-un restaurant, hotel sau magazin londonez, sansele sunt mari ca cei care-ti aduc mancarea, te cazeaza in camera sau iti impacheteaza produsele sa fie straini.

La fel, daca pasesti pe un santier de constructii, cel mai probabil muncitorii sunt de nationalitati diferite. De asemenea, rar vezi britanici sa lucreze in ferme sau la cules de legume.

New York Times aminteste ca de zeci de ani industrii precum retailul, constructiile si cea alimentara au beneficiat de pe urma angajarii strainilor.

Insa daca votul de pe 23 iunie va fi in favoarea Brexitului, atunci e posibil ca Marea Britanie sa ceara vize pentru cetatenii europeni. In acest caz, aproape trei patrimi din cele 2,2 milioane de persoane care lucreaza in UK, dar provin din alte state membre UE, ...citeste mai departe despre "Romanii si ceilalti straini care lucreaza in Marea Britanie, in "purgatoriu" din cauza votului pe Brexit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit muncitori romani, #Brexit angajati straini, #Brexit straini , #Stiri Locuri de munca