Rudele asiguratilor, exceptate la plata CASS

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 00:43
1844 citiri
Rudele asiguratilor, exceptate la plata CASS

Ministerul Sanatatii sustine ca obligatia unei contributii de 5,5% la Fondul de Asigurari de Sanatate va fi aplicata pensionarilor si revolutionarilor, iar rudele de gradul I ale unui asigurat (sotul, sotia si parintii ), fara venituri proprii, raman in continuare exceptate de la plata acestora, informeaza Mediafax.

"Guvernul Romaniei a aprobat ordonanta de urgenta privind o mai buna finantare a sistemului de sanatate, care prevede ca pensionarii cu venituri peste 740 lei si revolutionarii, cu exceptia celor raniti, vor plati o contributie de 5,5 % din venituri la FNUASS.

Alte categorii de persoane, ca de exemplu rudele de gradul I ale unui asigurat (sotul, sotia si parintii ) fara venituri proprii, raman in continuare exceptate de la plata acestora", transmite ministerul de resort.

Ordonanta de urgenta prevede, in forma discutata, luni seara, de Guvern, ca aceasta categorie, reprezentata de sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate, este eliminata din categoria din categoriile de persoane care beneficiaza de calitatea de asigurat fara plata contributiei.

In document se mai arata ca, potrivit calculelor Guvernului, prin aceasta prevedere, un numar de 937.000 de persoane nu vor mai avea, de la 1 ianuarie 2011, calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate.

"Pentru cele aproximativ 937.000 de persoane (sot, sotie si parinti fara venituri proprii) care se afla in intretinerea unei persoane asigurate va trebui sa fie achitata contributia la asigurarile de sanatate, pentru a fi considerati asigurati", se arata in actul normativ discutat, luni, de Guvern. Ordonanta nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurari, #sanatate, #cass , #Stiri Locuri de munca