Salarii mai mari pentru angajatii Primariei sectorului 6

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 15:18
2120 citiri
Salarii mai mari pentru angajatii Primariei sectorului 6

Primaria sectorului 6 a suplimentat, de la 1 aprilie, salariile functionarilor din institutie cu suma totala de 94.985 de lei pe luna, de marire beneficiind 308 salariati, care primesc in plus intre 4 si 641 lei, conform unei hotarari a Consiliului Local, informeaza NewsIn.

Cei mai multi bani in plus vor primi 10 directori al caror salariu de baza este acum de 2.111 lei. Acestia sunt urmati de cinci referenti de specialitate superiori, care au acum salariul de baza de 1.035 de lei si vor lua in plus 627 de lei.

Cel mai putin, respectiv doar patru lei, va primi un referent asistent (gradul 2), al carui salariu de baza este de 636 de lei.

In expunerea de motive se arata ca sumele sunt suplimente salariale, stabilite ca diferenta dintre salariul de baza prevazut pentru functiile publice de stat si salariul de baza prevazut pentru functiile publice locale in care sunt numiti.

Suplimentele salariale nu sunt considerate drepturi salariale castigate si se acorda in limita fondurilor stabilite prin bugetul local.

Potrivit Legii salarizarii unice, primarul poate propune consiliului local aprobarea acordarii unor suplimente salariale functionarilor publici din aparatul de specialitate, cu conditia ca veniturile proprii ale bugetului local, realizate in trimestrul anterior, sa fie mai mari sau egale cu cheltuielile de personal pentru aparatul de specialitate al primarului.

Primaria sectorului 6 sustine ca veniturile proprii ale bugetului local in trimestrul I din 2010 s-au ridicat la 57,2 milioane lei, iar cheltuielile de personal realizate din venituri proprii au fost de 23 milioane lei, dupa cum se precizeaza tot in expunerea de motive aferenta hotararii de consiliu local.

#salarii, #angajati, #primarie , #Stiri Locuri de munca