Salariile dascalilor cu studii superioare trebuie majorate cu pana la 200 lei

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 14:30
1559 citiri

Federatia Educatiei Nationale (FEN), atrage atentia ca in conformitate cu legile 387 si 330 adoptate anul trecut, salariile invatatorilor si educatorilor care au absolvit studii superioare de specialitate ar trebui sa creasca in 2010 cu pana la 200 de lei in functie de vechime, potrivit NewsIn.

"Potrivit legislatiei actuale, invatatoarele si educatoarele care indeplinesc conditile prevazute de Legea 387/2009 si Legea 330/2009 trebuie sa fie salarizate incepand cu 1 ianuarie 2010 la nivelul studiilor superioare de lunga durata.

Am facut acest demers deoarece pana la ora actuala MECTS nu a transmis in teritoriu nici o nota privind incadrarea si salarizarea cadrelor didactice aflate in aceasta situatie.

Intrucat in aceasta perioada se intocmesc statele de plata pentru luna ianuarie, ministerul va trebui sa faca de urgenta precizarile necesare pentru aplicarea legii in spiritul si litera acesteia", a declarat Constantin Ciosu, secretar general FEN.

Majorarile salariale vin, in acest caz al educatorilor si invatatorilor, din incadrarea lor pe alta functie, si anume profesor pentru invatamantul prescolar, respectiv profesor pentru invatamantul primar, explica reprezentantii FEN.

In prezent, salariul de baza brut al educatorilor se situaza intre 968 si 1.711 de lei plus sporului, diferentele fiind facute in functie de vechime, cel mai mare salariu fiind pentru cei care au gradul I si peste 40 de ani vechime. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salarii, # profesori, # majorari , #Stiri Locuri de munca