Salariile profesorilor, "subiect fierbinte" pe masa Guvernului

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 23:24
1670 citiri
Salariile profesorilor, "subiect fierbinte" pe masa Guvernului

Guvernul intentioneaza sa se reuneasca joi seara in sedinta speciala, pentru a discuta forma legala prin care profesorii care nu si-au primit salariile si au intrat in greva sa poata fi remunerati in continuare, au declarat surse oficiale, informeaza Mediafax.

"La acest moment este programata o sedinta de guvern, pentru a se discuta situatia profesorilor", au aratat sursele.

Potrivit acestora, Guvernul ar urma sa analizeze si situatia sistemului de sanatate.

Profesorii din zeci de scoli din judetele Suceava si Botosani sunt in cea de a treia saptamana de greva generala si au protestat in strada, din cauza ca nu si-au primit salariile pe luna februarie.

Sute de profesori au protestat si miercuri in fata Palatului Administrativ din Suceava, nemultumiti ca nu a fost solutionata problema salarizarii si sustinand continuarea grevei generale, in timp ce presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut comandament judetean care sa rezolve problema.

In judetul Botosani, protestul cadrelor didactice a fost continuat miercuri in patru unitati de invatamant, in conditiile in care cadrele didactice au anuntat ca vor incheia greva abia dupa ce vor primi salariile. In acest judet majoritatea cadrelor didactice au primit miercuri salariile dupa ce Guvernul a transferat 2,7 milioane de lei din fondul de salarii din trimestrul al treilea in trimestrul intai pentru plata salariilor aferente lunii februarie.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, ca situatia salariilor profesorilor din judetele Botosani si Suceava este pe cale de a se rezolva, aratand ca Ministerul Finantelor a suplimentat cu cate 4,5 milioane de lei bugetele acestor doua judete.

Funeriu a mai spus ca toate cadrele didactice trebuie sa primeasca acelasi salariu pentru aceeasi munca, in consecinta fiind necesara reglementarea situatiei unitar pentru toate cadrele didactice din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salariile profesorilor, #legea educatiei, #greva profesorilor, #cadre didactice, #salarii , #Stiri Locuri de munca