Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariul a crescut cu 3 lei in februarie

Salariul a crescut cu 3 lei in februarie

Romanii au castigat mai mult cu 1,3% in februarie fata de luna ianuarie, astfel incat castigul salarial mediu nominal brut a ajuns la 1.863 de lei, in timp ce salariul net a fost de 1.358 lei, in crestere cu 3 lei.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de transporturi aeriene, cu peste 3.300 de lei, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante, cu 728 de lei, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste castigul salarial in raport cu evolutia preturilor de consum, indicele castigului salarial real pentru februarie 2009, fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 99,3%.

Comparativ cu februarie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 19,8%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1231 ori
Citeste mai multe despresalariu hoteluri restaurante transporturi