Salariul minim in politie si armata: 2.280 lei

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 13:05
5233 citiri
Salariul minim in politie si armata: 2.280 lei

Cel mai mic salariu in armata si politie, ce va fi acordat agentilor de politie debutanti si soldatilor, va fi de 2.280 lei, iar seful armatei romane va castiga 8.190 lei, la fel ca si chestorul general de politie, potrivit grilei de salarizare convenite de Armata si Politie si Ministerul Muncii, precizeaza NewsIn.

Astfel, seful de stat major al armatei, amiralul si chestorul general de politie vor avea salarii cuprinse intre 8.100 lei si 8.190 lei, corespunzator coeficientilor de salarizare de 13,5-13,65 (la un salariu minim pe economie de 600 lei), in timp ce chestorul sef de politie, viceamiralul si generalul locotenent va putea castiga cel mult 8.070 lei.

"S-a convenit cu reprezentantii ministerul Muncii ca seful armatei sa nu castige mai mult decat ministrul de resort", a declarat vineri, pentru NewsIn, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor 'Pro Lex', Vasile Lincu.

Functia corespunzatoare gradului de colonel va avea un coeficient in grila de salarizare a Legii Unitare de 11-12,6, respectiv venituri cuprinse intre 6.600-7.560 lei, iar un capitan ar putea castiga maximum 6.480 lei.

Un locotenent ar putea avea o indemnizatie cuprinsa intre 3.600 si 4.020 lei, in timp ce un agent de politie poate castiga numai din salariu intre 3.420 si 3.600 lei.

Functiile corespunzatoare gradelor de agent de politie sau penitenciare debutanti sau soldatilor va avea un coeficient in grila de salarizare de 3,8, respectiv un salariu de 2.280 de lei.

Reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor, ai Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Romin de Informatii si cei ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor au convenit vineri cu reprezentantii Ministerul Muncii ca in salariile de baza ale angajatilor din cele patru structuri sa fie introduse sporurile de confidentialitate si de dispozitiv, precum si salariul de merit.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor 'Pro Lex' a mai spus ca salariile angajatilor din armata si din politie vor fi completate de sporuri specifice de pana la 30% din venituri, dand exemplu "sporul de frontiera" pentru cei care lucreaza la granita sau sporul primit de scafandri.

#armata, #chestor, #politie, #salariu, #salarizare , #Stiri Locuri de munca