Sarbu: Fondul de salarii al bugetarilor nu poate creste cu mai mult de 25%

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 12:14
1627 citiri
Sarbu: Fondul de salarii al bugetarilor nu poate creste cu mai mult de 25%

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a informat Ministerul Muncii ca, pana in 2014, cresterea fondului de salarii al personalului din sistemul bugetar nu poate depasi 25%, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marian Sarbu, informeaza Newin.

"Ministerul de Finante a spus ca pana in 2014 nu putem vorbi de o crestere a masei salariale mai mare de 25% si va trebui sa partajam cresterea salariala pentru diferite categorii din grila unica de salarizare.

Cei care au salarii mari vor trebui sa astepte o anumita perioada", a spus Sarbu.

"Dupa ce adoptam aceasta lege (legea unitara a salarizarii personalului din sectorul bugetar - n.r.), in fiecare an va trebui sa adoptam un act normativ prin care sa impartim aceasta crestere, un grafic care va arata cum se vor face cresterile de salarii", a adaugat ministrul Muncii.

Pe de alta parte, Sarbu a afirmat ca majorarea salariului minim pe economie la 50% din salariul mediu brut, in urmatorii 4-5 ani, va fi un obiectiv destul de greu de atins.

Proiectul legii unice a salarizarii urmeaza sa fie adoptat pana la 30 octombrie si va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#a, #bugetar, #legea, #salarii, #salarizarii, #sector, #unica , #Stiri Locuri de munca